Jöjjön egy kis horror - Rec 1, Rec 2, (Rec 3 ?!)

Jöjjön egy kis horror - Rec 1, Rec 2, (Rec 3 ?!)A hétvégén volt egy kis időm és megnéztem 2 filmet is. Most horrort választottam. Régebben egyik ismerősömk említette, hogy van egy film, amit a kamerás szemszögéből láthatunk, aki éppen munka közben belekeveredik a csinos kolléganőjével egy "zombikalandba". A film címe Rec 1, de ezzel még nincs vége. Folytatása is van, ami a Rec 2 nevet viseli. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy közeledik a Rec 3 is. több helyről meg lett erősítve, hogy 2011 körül állak neki a forgatásnak. Ez nem is meglepő,hisz aki látta a filmet érezhette azt, hogy nem lett lezárva az összes szál. Vagyis az egyetlen szál tovább folytatódhat és fog is.

Jöjjön egy kis horror - Rec 1, Rec 2, (Rec 3 ?!)Először azt hittem, hogy áááá ez meg mi lesz. Semmi extra még meg se fogok ilyedni. Tévedtem. A második részhez már villanyt kellett kapcsolnom, mert az első résznél is voltak "sokkoló" jelenetek. Nem vagyok egy ilyedős típus, de amennyi fényt láttam ezekben a filmekben nem csodálkozok, hogy végre élveztem egy horror filmet. Végre elérték az, amit egy horror filmnek nyújtani kell. 

Jöjjön egy kis horror - Rec 1, Rec 2, (Rec 3 ?!)Mi fogott meg a filmben. Minden. Először is az, hogy teljesen másképp mutatja be a zombikat, mint eddig. Minden eddig látott fimben csak annyi volt, hogy jött a vírus egy-két ember elkapta, aztán még egy-két embert megharaptak, aztán az egész világon elterjedt. DE itt már hozzákapcsolják a vallást is. Papok térítik meg a gonosznak behódolt lelkeket. Egy protugál kislánnyal kezdpdött az egész. Őt szállta meg a gonosz/ördög. Egy pap rejtegette/kisérletezett vele/tanulmányozta az egyik spanyol város, lakónegyedében. A pdaláson élt a lány elzárva, sötétségben. Ezzel távol tartva a további fertőzést. Azért a terjedés a szokásos harapásos módon történik, de a testnedvek - vér, nyál - által is. Először egy kutya kapta el a ferzősét, aki az állatorvosnál pusztult el és éledt újra. Ott sikerült megfékezni a terjedést. 

Jöjjön egy kis horror - Rec 1, Rec 2, (Rec 3 ?!)A házat a rendőrség hermetikusan lezárta, hogy a vírus ne terjedhessen tovább. A film elején megismert kamerás  tv-s csoport rögzítette az eseményeket. A lakóknak nem volt esélyük, mert nem lettek jól tájokoztatva és nem rendelkeztek kellő fegyverekkel sem. Így szépen lassan mindenki megfertőződött. Sokan alapból is fertőzöttek voltak, de még nem mutálódtak és voltak akiket megharaptak, meghaltak és újra éledtek, mint férengző fenevadak. Az első rész során nem voltak akciójelenetek, csak szimplán menekültek a végzetük elől. A "lopakodás" közben kevés dolog történt, a hansúly a sötétségen és a csöndön volt. Ami félelmetes hangulatot teremtett. Örültem neki, hogy végre remeghettem egy kicsit. Nem sok film biztosította számomra ezt. Az első rész úgy ért véget, hogy tudtam, hogy folytatják a sztorit. ( amúgy is tudtam, mert már készen állt a következő rész a megnézésre, ráadásul jó előre utánnanéztem a filmnek, így azt is megtudtam, hogy hamarosan 2011-12 környékén jön a 3. is ).

Jöjjön egy kis horror - Rec 1, Rec 2, (Rec 3 ?!)A másik részben több szálon fut a sztori. Egy kommandós alakulat kísári be a VIP személyt az épületbe, egy tspeciális feladat végrehajtása közben, védik az alanyt a külső behatásoktól. Közben pár fiatal petárdázik az egyik ház tetején, a rendőrök elől menekülve érnek a lezárt házho, ahol kiszúrnak két embert, egy túzoltót és egy családtagot, akik éppen be akarnak jutnia házba. Követik őket. Hiba. Mint tudjuk ha valaki rosszban sántikál, akkor biztos nem éri mega horror film végét. Lejutottak a csatorna rendszerbe, de vissza már nem térhetnek, mert a rendőrök behegesztették a csatornafedelet. Így a sorsuk rövid úton megpecsételődött. Közben a kommandósok is elérik céljukat, egyik emberüket megharapja az egyik zombi és így le kell róla mondaniuk. Ekkor szembesülnek a rossz helyzetükkel és hogy nem igazán tudják, hogy mivel állnak szemben. Kiderül, hogy nem is azt kíséreik, akit mondtak nekik - egy pap, aki a hit erejével és a terjesztő vérével állítaná meg a zombik elszaporodását.

Jöjjön egy kis horror - Rec 1, Rec 2, (Rec 3 ?!)Jöjjön egy kis horror - Rec 1, Rec 2, (Rec 3 ?!)Sorra veszítik az embereket, egyre több a zombi, megtalálják a keresett alanyt, mert a vérminta megsemmisült a minőségellenrőzés közben. Ekkor találkoznak a tv-s csajszival, akit még az előző rész végén rántott a sötétbe a gonosz. Megtalálják baj forrását, de meg kellett ölni, mert rájuk támadt. Ekkor már a gyerekek és a házba szököttek is zombik pont, mint a lakók. Már az összes kommandós halott, mert valamennyiüket végzetes harapás érte. Ekkor vágják be az utolsó snittett az előző részből: az eredeti hordozó átadja a "vírust" ( egy féregszerú valamit), így már nem ő  terjesztő. A pap későn jött erre rá. Csak ő engedhet ki bárkit is az épület. Elkövette az a hibát, hogy nem számolt a gonosz hatalmával - egyik apró képessége a hallott hangok pontos visszaadásával - így a rádióban is hizelesíteni tudja a kilépési parancsot. Itt rövidre is zárta a sztorit. Annyit mondd: csak egy túlélő van, a tvs- csaj, neki benn kell maradnia, mert megfetőződött. A parancsvége, hogy égessenek fel mindent. Snitt. Ezzel végződött a 2. rész és kezdődhet majd a 3., aminek még csak a kezdő képe késült el. 

Röviden összefoglalva újat nem sokat mutathatott volna a film, de mégis. Továbbra is jól játszottak a hangokkal és fényekkel. Minden sarkon figyelni kellett, mert nem lehetett tudni, hogy mi ugrik ki onnan, mi harap ki egy hatalmas a szembejövő ember nyakából vagy arcából. Véres volt meg nem is, félelmetes volt meg nem is, jó volt a sztori és élvezhető is. F-AWESOME kategőria mindenképpen, mert régen láttam ilyen jó horrort

Visszaolvasva azt, amit eddig írtam, hát ... megint sikerült a magyar nyelv adta lehetőségeket a minimálisan használni. Most érzem azt,, hogy nekem nem szabadna leírnom a gondolataimat :)

Coming Soon

Jöjjön egy kis horror - Rec 1, Rec 2, (Rec 3 ?!)

Megjegyzések

  1. Vááááááááááááááááááá!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jo film :D imádom :D

    VálaszTörlés
  3. Mind a két rész KIRÁLY˙.ritka jó horror

    VálaszTörlés
  4. Én egyszerre láttam az első részt, utána rögtön néztem a másodikat és végig olyan érzésem volt, hogy bizony az OMen elbújhat e film mögött. Hozott valami újat és izgalmasat és én amúgy is szeretem az ilyen kamerás filmeket, lásd Paranormal Activity, Cloverfield, szerintem ezekben a filmeket jön elő igazán, az,hogy profin kell játszani a szerepet, mert nincs hibázási lehetőség, a trükköknek pedig a maximumot kell nyújtani.

    VálaszTörlés
  5. Szerintem egy nagyszerű filmről beszélünk. A kézi kamerás felvétel a legjobb, legütősebb dolog, ami egy ilyen filmnek kell. Jobban átérezteti az emberrel, a félelmet. ( Legalábbis bennem igen ) Láttam én már sok horror filmet, ( Fűrész, Paranormal Activity stb stb ) de nekem ez jött be a legjobban, és az ilyen megoldástól paráztam be. 19 évesen elmondhatom, ez a film, ( vagyis a két része ) nemcsak hogy megfogott ( magával ragadott, Rec FAN lettem :P ) de egyértelműen elmondható izgalmas is. Van története, az ember azt hinné egy helyről kevés érdekességet, izgalmat lehet kifacsarni, ám ez nem az a film. Nagyon érdekes, félelmetes, horror film, amit eddig láttam. Én személy szerint alig várom a folytatásokat. Ajánlom !

    VálaszTörlés
  6. Megnéztem a filmet eltalálták rendesen
    2 dolog érdekelne ha tudjátok!
    pontosan hol forgatták a filmet vagy elég egy link az épületröl
    és mikor jön a folytatás?

    VálaszTörlés
  7. Láttam a filmet 1 ik kedvenc horror filmem közbe vagy 25 hororrt láttam (nem részenként),1 ik től se ijedtem meg közbe,de ettöl,hát ez eddig az egyetlen hororr amitől megijettem,szal.Ha tudjátok miko lesz a 3 rész akko irjátok le.

    VálaszTörlés
  8. Nagyoon droid!!:)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon jó film mind2 és tényleg az nagyon jó benne még,h. nincs alatta zene...és én úgy tudom,h.Barcelona-ban forgatták.Nagyon jónak tűnik a 3. rész trailere is!üdv.:Kókusz

    VálaszTörlés
  10. Én a rec 3-mat kerestem de ha már itt vagyok akkor énis szólok valamit az első és második rész is rohattjó volt de szerintem kissé fura hogy a második részben az eggyik kommandós egy fényben láthatatlan kútba lehúzza valami és a végén nem tudtam megunni amiko a pap hangját utánozva beszélt és mior a rádíóban a csaj kérdezte hogy a lány hogyamenekült meg vagy fél óránát néztem ahogy a kukac ámegy (csúszik) a nő testébe.

    VálaszTörlés
  11. alig várom a 3. részt

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése