Az árva (Orphan)

Elkezdtem nézni ... hát nem estem tőle hanyatt. el is kezdtem írni ezt a bejegyzést, ahogy a többit is. először megkerestem a szereplők és a stáb listáját, majd képeket a filmből és egy DVD borítót vagy posztert az első képhez. Közben belefutottam több blogba is, ahol véleményezik ezt a filmet. El kellett olvasnom, mert általában nem hagyok félbe filmet - kivéve a Bárányok harapnak című igénytelen izét = az tényleg WASTE of TIME volt, az a 20 perc és amennyi alatt gyorsan végigpörgettem - ezért olvastam el egy véleményt. Pont azon a ponton hagytam abba, ahol véget ér a bevezetés - ez kb 40-45 percbél van, ez bármilyen filmnél túl hosszú, ezért is hagytam abba , semmi sem történt. Most viszont arra gondoltam, hogy mégis befejezem. Elkezdtem a bejegyzést és ha sikerült megnéznem véglegesen lezárom az én véleményemet, de jelenleg a WASTE of TIME kategória toronymagas győztese.


Végignéztem a filmet még régebben, de akkor nem szántam rá magam a befejezésre. A kis árva meg akarja hódítani aput, de apu nem megy bele a játékba. Közben a anyuci rájön, hogy egy 30éves nő rejtőzik a kislány külső mögött, egy genetikai rendelleneség miatt. Ezt tetézi a pszihopata hajlam, amit nem sikerült kezelni. Valószínű, hogy gyógyíthatatlan betegség. Az állapotát felhasználva már több családot is sikerült tönkretennie, általában tömeggyilkosság lett a vége.

Apucit itt is kivégzi és a "testvéreivel" is lassanként végezni akar, de anyuci közbelép és még mielőtt minden családtagját elveszti, saját kezével öli meg az "árávát". Nem volt jó film, nem volt rossz se, DE többször sose. A részletekre már nem nagyon emlékszem, DE nem is baj, jobb az ilyeneket törölni végleg az agyamból. Az alapötletbe volt fantázia csak a legnagyobb baj, hogy az izgalmas részekig elsőre nekem se volt türelmem eljutni. 45 perc bevezető és 20 perc átvezetés után jött egy 10perces oörgős befejezés, ami előtt le a kalappal. Az egész film hangulata a zenének és hangoknak köszönhetően elég félemetes volt, de több szót nem érdemel az egész. Így is túl sokat írtam róla.

  

Megjegyzések