Piszkos Harry (Dirty Harry)

Nem tudok mit mondani, régi klasszikus film, talán egy dolog van, ami tetszett benne, az is egy idézet:
"Most biztos arra gondolsz hogy 6-ot lőttem-e vagy csak ötöt. Bevallom, ebben a zűrzavarban már én magam se tudom. De tedd fel magadnak a kérdést, mert ha ebben a 44-es Magnumban még van egy töltény, akkor öcsém, az garantáltan leviszi a fejedet."
Ennyi, ami használható a filmből, nagyon átjött nagyon nagy. Sok helyen láttam, hogy érdemes megnézni nagyon jó, de azt elárulom, hogy a régi 1990 előtti filmeket nem annyira díjazom, sok jó film van azok között is nem tagadom, de a modern technika adja meg a mozizás alapját. A régi filmek csak a színészi játékra és a kitűnő forgatókönyvre építhettek. A mostani filmekben a digitális technológia annyi látványos elemet tud többletként hozzátenni a film összképéhez, hogy gyakran rossz forgatókönyvű, rossz színészi játékkal együtt is lehet egy film élvezhető és nagy közönséget moziba csalogatható.

A történet egy rendőrtiszt mindennapjait mutatja be a nevéből is sejthető, hogy a legjobb rendőr, de a brutalitás és a piszkos módszerek elkötelezett híve. Minden észrevesz, mindent kinyomoz, tökéletes zsaru. Persze egyedül dolgozik társ és szabályok nélkül.

Egy egyszerű rossz fiú ellen, aki magát Skorpiónak hívja magát . Embereket öl, amíg nem kapja meg a pénzét, sok bajt okoz, kisgyereket lop és öl. De végül Harry elkapja és a maradék 6. golyóval leviszi a fejét.
Egyszerű, nagyszerű és unalmas. Egyszer sem nézhető TRASH/WASTE of TIME.
De azért a többi részt is megnézem, hátha lesz vmi használható/élvezhető rész.

Megjegyzések