Zack és Miri pornót forgat (Zack and Miri Make a Porno)

Láttam egy vígjátékot, amit senki sem ajánlott, egyszerűen megfogott a címe: Zack és Miri pornót forgat. gondoltam, hogy vmi amatőr megoldás lesz, mármint a pornóforgatás, amiben csalódtam, de érdekelt, hogy férhet bele ez egy vígjátékba, egészen mostanáig azt hittem 12+os a film, de mint a tömör infókból is kiderül, hogy 16+os. Így már tiszta, hogy miért látszódtak csupasz mellek a filmben. A sztori elég lapos a gimi két legbénább embere már több mint 10 éve együtt él, semmi kapcsolat szimplán lakótársi a viszony. Nem meglepő hiszen a csaj gyönyörű igaz nagyi bugyit hord, ami miatt híres is lett.

Két tipikus looser, akik nem értek el semmit, még a számláikat se tudják fizetni és szép lassan mindent kikapcsolnak a lakásban. A kocsijuk egy mozgó rozsdafolt. Az életük silány. Rosz munkájuk van: Zack eladó egy kávézóban, ahonnan mindig el késik, link és ennek ellenére mégis megtarthatja az állását.

A sztori az osztálytalálkozón kezdődik, ahova alig akarnak elmenni, mert tudják, hogy bárki - a legrosszabb emberek is többet tettek le az asztalra. Mégis megmutatják, hogy kik ők. Miri ráhajt régi nagy szerelmére, akiről közben kiderül, hogy meleg és meleg pornóban szerepel, amivel nem is keres rosszul. Közben Zack minden nőnél bepróbálkozik, egynél sikerrel is jár, mert csak bosszú szexet akar.

Mire hazaérnek már fűtés sincs, egy konténerben tüzelnek, nehogy megfagyjanak. Ekkor határozzák el, hogy pornót fognak forgatni, az első 800 vevőjük az évfolyamtársaik lesznek majd, akiknek a közös újságban fognak reklámozni. Ez a terv. A részletek kidolgozása közben címet keresnek. Megegyeznek, hogy valamelyik kasszasiker remake-jét készítik le. A Star Wars lesz a befutó. Delaney adja pénzt, amit a full HD-s plazma tvre akart költeni.

Kibérelnek egy raktárat, kiválasztják a jelentkezőket - casting - elkészítik a ruhákat, megveszik a kamerákat, majd fel is veszik a próbajeleneteket, amikben még nincs szexjelenet. Másnap minden reményük szertefoszlik. A raktárat a földdel teszik egyenlővé. Pénzük nem maradt, mindenük kárba veszett. A kávézóban ülnek és szidják magukat, szidnak mindenkit. Zack teljesen loosernek érzi magát, Miri biztatja. Szerinte sose volt még ilyen kreatív és életvidám. Már ekkor sejtettem, hogy itt sima happy end lesz. Úgy végignézni a filmet, hogy semmi váratlanra nem számíthat az ember, hát kicsit uncsi, de azért voltak még jó poénok, igaz égő és nézhetetlen jelenetek is, de a színészi játék mindent visz - nem nagy nevek, de jól játszák, amit kell.

A kávézó a helyszín és a kamerát a paranoiás főnök szolgáltatja. Az a kamera lesz a munkaeszköz, ami a dolgozók megfigyelésére helyezett el. Az új forgatókönyv elkészül és nekiállnak dolgozni. az első két éjszaka alatt leforgatnak két jelenet, a két profi párossal, akik élethű baszást produkálnak a kamerák elé. A következő jelentben a két főhősnek kell ehhez hasonló teljesítményt nyújtani, de a 10 éves ismeretségük latt is maximum fejben lejátszott aktus, érzékibb és idétlenebbre sikerült, mint bárki számított volna rá. Az előjáték, hogy kis bevezető után kezdődjön a szex, mintha profi film lenne és a forgatókönyvbe a szex mellett egy történet is fusson, halva született ötlet. Miri, mint titkárnő, aki elég kurvás, Zack egy áruszállító, aki egy macsó. Mind a szöveg mind a mozgás erőltetett és röhejes, pornófilmbe nem való. Zárásul egy gyengéd, érzéki szeretkezés rontja teljesen el. Ekkor döbbennek rá, hogy ők szeretik egymást és csak együtt lehetnek boldogok.

Már otthon pont eljutnának, hogy mindent elmondjanak egymásnak, amikor visszakapcsolják a fűtést, áramot és a vizet. Hatalmas buli kezdődik, mert megjelenik az egész stáb, hatalmas buli kezdődik. Az utolsó csavar a filmben gondoltam én ... az egyik hivatásos csajszi szobára megy Zackel, Miri engedélyével. Utólag kiderül, hogy csak beszélgettek. A másnapi forgatáson Mirinek kellene lefeküdni mással Zack totál kiakad, még a szívét is kiönti, de nem hatja meg Mirit. Elmegy és 3 hónapig löveti magát egy gusztustalan jelmezben paintballal, amíg nem jön Delaney, aki visszahívja - tele van pénzzel, mert megkapta a leszázalékolást.

Ezek után minden kezd rendbe jönni. Az a bizonyos jelenet nem lett leforgatva. Az utolsó jelenet, hogy Miri új lakótársat kapott, aki első ránézésre szeretők, de hihetetlen módon nem azok ... HAPPY END.

Összegezve ez egy egyszer nézhető amcsi takony volt. Az a Kevin Smith rendezője és írója a filmnek, aki nem más, mint a Néma Bobot alakító Kevin Smith. Gondolom így már több embernek is ismerős a neve.Nem rossz film, csak elég egyszerű és agyatlan. Lehet neked más a véleményed, mert mások az igényeid. Érdemes egyszer megnézni. Imdb-n 45 000 szavazat után 7,1/10, ami igazán jónak mondható ... sőt kiváló.

Megjegyzések