Orvlövész (Shooter)

Orvlövész (Shooter)Az előző bejegyzésben említettem már, hogy a szokásos csatornák közötti váltogattam Eurosport, M1, Viasat, TV2 - azért mert Vancouverben Olimpia van, a Viaszaton Rossz társaság, TV2őn meg az éppen bemutatott film. Sokszor merült fel bennem a kérdés, hogy miért nézek olyan filmet, ami nem érdekel, vagy már az első látásra trashnek tűnik? Kihívás? Hátha jobb lesz? Ezt sose fogom megtudni, de ezt a filmet végigkövettem - sok részlet megmaradt belőle azóta, amióta először láttam, de mivel nem ez volt a fő atrakció áltlalában csak reklámokkor és ha a másik két adón unalmas rész volt, akor kapcsoltam ide, hátha kapok valami sokkolót, néha-néha itt is ragadtam, mert vannak részek, amik igazán jól kidolgozottak, de sajnos a Rambo-motívum is előkerül = egyedül egy egész század katonát és egy helikoptert legyőz, úgy hogy méh a közelébe se csapódik be egy golyó se. 

Orvlövész (Shooter)Orvlövész (Shooter)A végjáték nagyon tetszett, nem onnan kezdődik, hogy lemászárolta azokat, akik csőbe húzták, hanem amikor a hegyekben fehér rejtőruhában, kiszúrja és sorra szedi le az ellene küldött, hasonló képességű mesterlövészeket, majd az egyetlen bizonyítékát feláldotva elengedi a gonoszokat, mert bízik benne, hogy törvényes útön és persze fegyverek nélkül sikerül rendezni a helyzetet, tévedett. Tévedett, mint a film elején ,amkor újra munkába állt, volt egy ironikus kijelentése = nem azért ,akar a végére járni, mert az igazság érdekli, hanem azért mert megölték a kutyáját. Nahh mindegy alegvégén a gonoszok elnyerik méltó büntetésüket, és Bob Lee Swagger is végre megnyugodhat, megtalálja a szerelmet is, volt társa barátnőjében, akivel neki is meg kellett volna halni, de ha meghal nem készülhetett volna el ez a hihetetlen film, amit nem szívesen néznék meg mégegyszer, de viszon mindig is érdemes bele-bele nézni, ha éppen adja valamelyik közszolgálati tv. 

Orvlövész (Shooter)
Nagy színészi játékre nem kell számítani, még Danny Glovertől sem, akinek mindenképpen jobban állnak a jó szerepek, mint a Halálos fegyver ben(Lethal Weapon) Mel Gibson partnere. Mark Wahlbergtől is láttam már jobb alakítást, ő az a tipikus jófiú, kemény és tiszteletet parancsoló külsővel, aki a 4 tesó és Az olasz melóban imádtam - mindkét film nagyon nagy.

Megjegyzések