Rossz társaság (Bad Company)

Rossz társaság (Bad Company)Kiszúrtam magamnak a viasaton 21.20kor ezt a filmet. Többször láttam már, de a  jelenlegi választékból ez volt a legjobb, jelenleg nem volt a birtokomban jobb film, de talán ennél jobbat nem is tudtam volna választani. Néha-néha el-el kapcsoltam, mert közben téli olimpia is ment, plusz még volt egy Mark Wahlberg film is a TV2őn, az RTL Klub hozta a "sorozatos" formáját = CSI: New York-i helyszínelők, a sok helyszinelős közül már nem is tudom, hogy melyik hol tart, hányadik évead, ki halt meg ki él még, kinek a kije került börtönbe -a lényeg, hogy ezt pont nem szeretem. A las vegasi a király. 

Rossz társaság (Bad Company)Vissza a filmhez. A szotir egy szokványos meghal az egyik iker és a másik még arról se tud, hogy a tesó létezet, aki mindent elért, jó iskolákba járt, úri hobbyk, úri zene, űri élet, jól fizető munka a titkoss zolgálatnál. A film elején láthatjuk egy rövid ideig Michael Hayes ügynököt, de sajnos egy lövöldözés közben életét veszíti. Gyors megoldás kell, mert a bombát áruló nehézfiúk csak vele tárgyalnak tovább és ha a bombát nem szerzi meg, akkor hatalmas pusztítás várható amerikai földön. 
Szerencsére a bűvész előhúzta a trükkös kalapból az "ikeröcsit", aki tökugyanúgy néz ki, mint a bátyó, mert szerncsére egy petéjűek, a szülészeken kívül senki sem tudott a létezéséről, mert különválasztották a testvéreket, hogy könnyebben örökbeadhatók legyenek. Jake sorsa nem volt olyan tökéletes, de ő is mindent lehetőséget megkapott az élettől, szrető anyát és testvéreket, és elég fineszt és tökösséget, amivel az élet ügyes bajos dolgoain röhögve lép át, igaz fejlődni nem fejlődik, jól meg van a kis világában, ezért dobja a barátnője, aki többre vágyik, mint a jelenlegi csóró életük.

Rossz társaság (Bad Company)Ebben az időben jelentkezik be a titkosszolgálat és hatalmas összeggel meggyőzve ráveszik Jaket, hogy játssza el a bátyót pár napig, amíg meg nem történik a bomba és a pénz cseréje. A tanulás gyorsan megy, denem zökkenőmentesen, az alap ellentét a szerv és a világéletében önfejű Jake sok komikus jelenetet eredményez, én sokszro sírva rágcsáltam a popcornt. A legviccesebb, hogy a cserére szinte senkisem jön rá, egyedül az ex, aki persze váratlanul toppan be és pont ugyanolyan váratlanl távozik is. A szomszédok, ismerősök teljes bizonyossággal állítják, hogy Michael az, akit látnak, hallanak.

Rossz társaság (Bad Company)A csere nem sikerül, autós üldözés, lövöldözés tipikus akció, a vígjáték és akció korrekt egyvelege a film, van sztori, vannak poénok, vannak akciójelenetek és persze rengeteg lövöldözés és még több poén. Bátran tudom mindenkinek ajánlani. A végső cserére New Yorkban kerül sor, mert a az eredeti eladót lemészároló nagypályás gengszter - aki tudja a nevét írja meg, mert én már nem emlékszem és nem is akarom keresgetni, meg elég jelentéktelen alakítás volt - elrabolja Jake barátnőjét és ő vele tartja sakkban. A lövöldözés végén sikerül ártalmatlanítani a rossz fiúkat, megmenekül a város. A hatalmas jutalomból Jake és Julie végre összeházasodhatnak. De Gaylord Oakes Hawaii-ra szóló jegyei nélkül nem lenne teljes az esküvű, persze ezek után is szükség lehet Jakere, hogy tesvére bőrébe bújva ismét megmentse a világot/Amerikát/szeretteit.

Rossz társaság (Bad Company)Sir Anthony Hopkins és Chris Rock játéka sokat dobott az alapvetően lapos sztorin, ami tipikus sablonok szerint épül fel, ikertesó meghal, helyére lépnek, megoldja a helyzetet, de még se , lövöldözés, megnyugszanak, de elrabolják a barátnőt, újra üldözés, lövöldözés, a végén a világ megmenekül és a szerelmesek összeházasodnak ... blabllablablalblablbllblablalbalbla A lényeg, hogy a poénok ütöttek, a színészek kitettek magukért, a kiemelt két színészen kívül nem igazán tudok, meghatározó egyéniséget kiemelni. Talán még  Sir Anthony Hopkins játékához, annyit hogy az ilyen szerepeket rá szabnak, higgad, kifinomult, tényleg hasonlít egy sir-höz :D A filmet minden vígjáték kedvelőnek ajánlom, akit egy kis lövöldözés nem tántorít el. Nekem mindenkppen bejött, és még be is fog jönni. Hova sorolhatnám máshova, mint AWESOME.

Megjegyzések