Star Wars II. rész: A klónok támadása (Star Wars: Episode II - Attack of the Clones)

10 év telt el az előző rész óta, Anakin jedi padavan lett, Obi-Wan a mestere/barátja. Amidala továbbra is háború ellenes. Az ellenséggel diplomácia kapcsolatba kell lépni, mert így a demokrácia kerül veszélybe. Amikor megérkezik a fővárosba máris terror cselekmény áldozata az életére törnek, de szerencsére a testőrét éri a robbanás. A jedi tanács ekkor rendeli ki mellé Obi-Wan-t és Anakint. Anakin érzelmei felerősödnek 10 év után újra láthatja szerelmét, Amidala is gyengéd érzelmeket táplál. 

A bérgyilkosok még egyszer próbálkoznak, de a jedik időben közbe lépnek és a bérgyilkos után erednek. Anakin vezeti a "repülőt" - a vérében van a vezetés, az előző rész fogatverseny győzelme is ezt bizonyítja. Merész manőverezéssel követi a célszemélyt, egészen a rejtekhelyéig követi, ahol el is fogják. Már faggatják, de a főnöke egy mérgezett nyíllal. Innen válik két felé a sztori. Obi-Wan keresi a bérgyilkost, Anakn vigyáz Amidala királynőre a Naboon.

Amidala és Anakion szerelme eddig mindenki számára titok volt, még maguknak se merték bevallani. A Naboon. Elcsattan az első csók, de ez minden. Anakinnak rémálmai vannak, anyját látja szenvedni.Tatooinera megy, hogy megtudja mi történt anyjával. Régi gazdája Watto segítségét kéri, aki szívesen segít. Anyja férjhez ment egy földműveshez, akinél szolgált. Ott derül ki, hogy anyját egy taszken rabló banda rabolta és tartja fogva, de már nem sok esély van arra, hogy életben van. Ennek ellenére Anakin anyja segítségére siet, de haldokló anyját már nem képes megmenteni és a kezei között hal meg. Jedihez méltatlanul bosszúból lemészárol mindenkit, gyereket, nőt, időset, fiatalt, férfit. Közben Obi-Wan a kutatás során egy bolygóra talál a Kaminora. Igaz az adatbázisból kitörölték, de a térképeken egy erős gravitációs mező látható, ami kör pályán tartja a környező holdalkat. Egy ifjú padavan is jó úton jár - kitörölték az adatbázisból. Még Yoda is értetlenül áll dolgok előtt. Obi-Want küldi a rejtély felderítésre.
A legnagyobb meglepetés, akkor éri Obi-Want, amikor megérkeik a Kaminora. Már várják és mestere felől érdeklődnek, akit már 10 éve megöltek. Kiderül, hogy a klónozók a Köztársaság számára gyártanak hadsereget és a terveknek megfelelően áll a termelés. A minta Jango Fett fejvadász DNS-ét használják. Ez az információ sokat segít a merénylő megtalálásában. Valószínű, hogy a keresett személy Jango Fett, aki vállalta, hogy róla mintázzák a sereget, cserébe csak egy érintetlen klónt -génmanipulálás és fejlődésgyorsítás nélküli - kért. Jango érzi, hogy Obi-Wan rájött, hogy ő a merénylő ezért el akar menekülni. Rövidebb küzdelem után sikerül is, de Obi-Wan jeladót helyez el a gépen. Az űrpárbaj után Jango azt hiszi, hogy sikerült megölnie a jedit, de a Geonosisig követi, ahol felfedezi a lázadók fő hadiszállását. 

Üzenetet akar küldeni a jedi tanácsnak, de túl messze van. Így Anakinnak küldi üzenetét, aki éppen a Tatooinon van. Az üzenet eljut a tanácshoz. Yoda a klónozókhoz megy a seregért. Windu a jedikkel Obi-Wan segítségére megy a Geonosisra. Anakin és Padme is Obi-Wan segítségére siet, de őket is elfogják és ki akarják végezni. Kalandos módon sikerül a vadállatokat megszelídíteni. Ekkor érkezik meg Windu és Obi-Wanék segítségére siet. Sokan vesznek oda és közela vég, amikor Yoda megérkezik a klónokkla és visszaverik a droidokat. Windunak sikerül elszökni a Halálcsillag terveivel, közben még Anakint és Obi-Want is megsebesíti, ráadásul még Yoda se tudta megállítani.

A győzelem egyre távolibbnak tűnik, Yoda a sötét oldaltól fél - a jövőre sötétség borul.

Sokkal jobban tetszett, mint az előző rész. Mozgalmasabb, jobb a sztori, látványosabb és élvezhetőbb. Igaz még mindig az eredeti trilógia közelébe se ér. A karakterek közöl kiemelném Anakint. Már most látszik, hogy a sötét oldal kezdi magához húzni - tökéletes példa a taszekenek lemészárolása vagy a szerelme Padme felé - mind-mind nem jedihez méltó dolgok, de ezek csak a legsúlyosabbak - félelem és harag uralkodik rajta, ami többször meg is mutatkozik. Anakin legfőbb baja, hogy még mindig "taknyosként" kezelik a jedik. Mindig is többre vágyott és a jedi léttel ez is összeférhetetlen. Ő a kiválasztott, aki megteremti az egyensúlyt az erőben.

Nem tudom máshova sorolni, mint az F-AWESOME kategóriába, mert ez is egy olyan film, amit mindenki látott vagy látni fog. Én is már többször láttam, de ha alkalmam lesz rá és kedvem, hogy megnézzem, akkor megnézem.

Megjegyzések