Vaklárma (See No Evil, Hear No Evil)

Vaklárma (See No Evil, Hear No Evil)Tegnap a srácokkal belöktük a TV és szokás szerint kapcsolgattunk a csatornák között, a reklámok között alig találtunk használható műsort. Comedy Centrla, Cool, SPORT1, SPORT2, de sorolhatnám mindent reklám reklám hátán. Szerencsénkre most van a téli olimpia Vancouverben. Így elcsíptünk pár sporteseméynt pl. szánkó, bob, gyorskorcsolya, biatlon, síugrás, négysánc verseny, snowboard és még sorolhatnám. Szerencsére 21.20kor nem volt nézhető sportág és a z RTL Klubon kötöttünk ki, ahol ez a félelmetesen jó film volt, többször kerültünk sírás közeli állapotba, de nem azért, mert olyan rossz film, hanem mert a poénok annyira ütnek. A színészi játék hihhetetlen, külön-külön is megállják a helyüket, de  ketten egyótt verhetetlenek. 

Vaklárma (See No Evil, Hear No Evil)A sztori nem túl összetett a két főhős furcsa szituációban ismerkednek meg, Wally állást keres és jelentkezik Dave hirdetésére, közben derül ki, hogy Wally vak, Dave pedig süket. Változatosabnál-változatossabb dolgok történnek kettejükkel, belekeverednek egy gyilkosságba és egy értékés pénznek álcázott infra vezető kerül a kezükbe. A gyilkosságot rájuk kenik, pedig a gyönyörű nőt, aki az elkövető volt, közösen tudták volna azonosítani. Dave csak a lábát látta, Wally az illatát éezte és jegyezte meg. De senkisem hallgatta meg őket, persze ezek a történéséek laposak lennének a poénok nélkül, amik többsége arra épít, hogy a két főszereplő vak ill süket. Wally sokszor kiabál Davenek, de hiába, rá kell jönni-e, hogy süket :D Még az őket letartóztató rendőrökkel is "kitolnak"/túl járnak az eszükön. Megszöknek, az igazi gyilkos és tettestársa ölébe pottyannak a zsálmánnyal. A kivégézést elkerülik, de hatalmas kalamajkát okoznak, mert Dave keze hátra van bilincselve és Wallynak kell vezetnie. 

Vaklárma (See No Evil, Hear No Evil)
Az egyik legdurvább poén, amikor Wally nem az utat figyeli és Dave teljesen bepánikolva üvölti neki, hogy az utat nézze. De Wally felgmán visszaszól, nem mindegy, hogy hova nézek? Úgyse látok. Ezen akkorát szakadtam és ezért szakodok a többi poénon is. Jól kitalát poénok egy csokorba gyűjtve és sztorit csapva hozzá, ennyi a receptje ennek a fergeteges vígjátéknak. Követik a tetteseket, visszaszerzik a pénz, de közben Wally hugát elfogják, ezért a "főnök"höz kell menniük. A birtokot dobermanok őrzik, az egyiket Dave kenyerezi le mogyoróvajjal, a másik kettőt Wally tartja kordában a hangjával. Dave kiszabadítja a  Wally hugát, de mivel nem hallja, hogy szól a sziréna, azt hiszi minden rendben, de még se. - Most jutott eszembe, hogy a 16+os karikás jelenetet, amikor a Dave a szobában keresi a pénzt, megkátja az éppen fürdő Eve-t, aki nem kátja őt mert éppen habos az arc, kisebb szótakozás a táskával, Dave észre se veszi, hogy a nő végzett. Amikor ez megtörténik elcsodálkozik a nő szépségén és ezt a teste segítségével ki is mutatja, pisztolynak álcázva sokkba tartja a nőt, akivel felemelteti a kezét és elővillanak a mellei, szép látváyn :), majd megcsókolja és angolosan távozik - Vissza a időrendhez. 

A "főnök". aki szintén vak, majdnem megszerzi az infravezetőt, de a társai kivégzése közben nem számol Eve-vel, aki őt intézi el. Már majdnem felszáll a helikopterrel, de Dave és Wally megakadályozza és ismét egy poén a végére, ami Dave süketségét használja ki, megadásra kényszeríti a pilótát, de nem az ő szavára hallgat, hanem a háta mögött felsorakozó rendőrökére ( több filmben láttam már ilyen, tipikus megoldás ). A végérn az egymás összefagyizása és a barátságuk megkoronázása után ér véget ez a remek vígjáték, már többször láttam és ezek után is ha lehetőségem van megnézem vagy ha kedvet kapok hozzá és éppen nem lesz műsoron megtalálom a megoldást. Bárkinek nyugodt szvvel ajánlom, aki szereti a vígjátékot.

Megjegyzések