A Nap könnyei (Tears of the Sun)


A Nap könnyei (Tears of the Sun)
Bruce Willis egy amerikai hadnagyot játszik, tipikus szerep = kegyetlen, profi, eszes, kemény, stb. Kevés arcmozgás, kevés érzelem, kevés érzés - nem túl sok arcmimikára volt szükséges kb. úgy mint Steven Segal. A lényeg az, hogy ki kell menekíteni amerikai állampolágrokat Nigériából, mert hatalomátvétel történt és az ott élő külföldieket és a alsóbbrendűnek fajnak titulált benszülötteket.
 
A Nap könnyei (Tears of the Sun)Az akció kezdetektől szabályellenes volt, mert a parancs cask az amerikaiakra vonatkozott és másra nem, de Dr. Lena Fiore Kendricks nem akarta otthagyni a kegyeltjeit. Ezért Waters belegyezett, hogy elviszi a járni tudókat, de a helikopterre már csak az amerikai állampolgárokat engedte fel, majd amikor látta a falu feljgyújtását és az emberk meggyilkolását valamilyen oknál fogva visszatért az őslakosokhoz és akik nem voltak képesek járni, őket elvitték. A többiekkel Kamerunba tartottak, Egy útjukba kerül falu lakosait megmentik az azt feldúló lázadóktól. A lázadók egy hatalma csoportja volt a nyomukban, őket egy besúgó informálta és így a több órás előnyt az éjszaka folyamán ledolgozták és máris megkezdődött a harc. Sok katona vesztette életét, csak négyen értek Kamerunba ( amerikai katonáról van szó), a Nigériai katonákat a vadászbombázók likvidáltak.

A Nap könnyei (Tears of the Sun)
A Nap könnyei (Tears of the Sun)A menethez csatlakozott a kivágzett elnök egyetlen fia, aki a családja egyedüli túlélője és népe egyetlen esélye a demokrácia fenntartásához. Lövünk és nem kérdezünk, cserbehgyunk és mégse, meghalunk és mégse, hősök vagyunk és mégse. Amikor először néztem, akkor a hngulata fogott meg. Az az elmaradottság, ami Afrikában van és azok a módszerek, ahogy törzsek mészárolják egymást, kegyetlen, nagyon kegyetlen. Közben ott vannak az amerikaiak és nem tesznek semmi, mert nem akartak, met nekik a káosz jobb mint a békesség. De vannak kivételek, nem övék a döntő szó, parancsot kaptak és azt mégse teljesítik és így sikerül ezt a problémát megoldani/kezelni/eltusolni.


A Nap könnyei (Tears of the Sun)A végére én is el érzékenyültem, mert a jó győzedelmeskedett, de azért a végét eléggé lerobbantották, nem sok minden információt közöl, a katonákról, a jelenlegi helyzettről. Összeségében AWESOME. Ajánlani tudom, igaz a második és harmadik és gíy tovább megnézésekkor sajnos már nem volt olyan érdekes és jó, de így is simán a ktegóriában maradt. 

Megjegyzések