A doboz (The Box) - ehhez fogható szemetet még nem láttam

A doboz (The Box) - ehhez fogható szemetet még nem láttam
Nagy reményekkel kezdtem el nézni a filmet. Eleinte látszott, hogy vmi nem stimmel. Hiányzik a történet, hiányoznak az előzmények, minden kusza és érthetelen. Azért mert valamire ráírják, hogy sci-fi nem biztos, hogy az tényleg az is lesz. Mostanság egyre többször tapasztalom, hogy ez a címke a szar szóval megegyező. ( leszögezném, hogy ezt a jelzőt csak akkor érzem negatívnak, ha az első 20 perc után még minidg nem jó a film). 

De vissza a Dobozra, 20 perc semmi. Jól van 40 perc semmi, de vannak olyan szálak, ami miatt érdemes tovább nézni. Lakótársam is nézte és közös megállapodással folytattuk. Mi történt eddig? Semmi. Kaptak egy dobozt, egy ajánlatot és meghoztak egy döntést. Megöltek egy idegen embert. 

Piff, ez most mi. Jól van. Innentől kezdve csak kuszább lett. Kiderült, hogy a "dobozos pasi "meghalt, majd feltámadt. A halál oka villámcsapás és a fél arca "eltűnt". A lényeg, hogy nem úgy támadt fel,m int Jézus, de párhuzam vonható vele, mert egy külső idegen vagy felsőbrednű faj/erő, ami beleköltözött. ( lehet Az Isten költözött Arlington Steward testébe ) 

A doboz (The Box) - ehhez fogható szemetet még nem láttam
Lenyomott gomb, meghalt ember, kifizetett 1 millió $ (dollár). Béke, nyugalom, persze hogy nem, a következő személy, aki megkapta a dobozt egy általa ismeretlen embert fog majd ugyanígy megölni, mint ők tették. A csavar annyi, hogy a következő család, akár az Ő, mármint a Lewis családból is megölhet valakit.  

Arlington Steward félvállról elvetett megjegyzései minden pillanatban ott vannak szeren és megteremtik a titokzatos légkör, de ennek ellenére még minidg egy ramaty filmet dobtak piacra. 

Félúton voltunk a filmben, ekkor eszméltem, hogy valaki ezért pénzt adott ki a mozikban vagy megvette DVD. Szerencsétlenek. Nem tudták, hogy mire vállalkoztak. Nem volt választásuk meg kellett nézniük. Nekük lett volna, de mindig kapott tőlünk egy esélyt, utólag kár volt minden másodpercért. 

A történet ezek után arról szólt, hogy a férj és a feleség külön úton járva felfedezi az összeesküvést és a tudat, hogy mibe csöppentek sokkolja őket.  

Sok értelmetléen jelenet került a filmbe:
  1. Mutatnak egy sor embert átküldenek más dimenzióba
  2. Választania kell vízolszlopok közül, hogy melyiken megy át
  3. Mindenki zombiként viselkedik és lesi, hogy mit csinál a két szülő
Nem tudtam a mai napig feldolgozni ezt a traumát, józan ember, ha olvassa ezt a post-ot, akkor remélem messze elkerüli az a filmet, mert jó nem sülhet ki a megnézéséből. Ha szakítani akarsz valakivel nézesd meg ezt előtte vele és csak, amikor teljesen ledobta az agya az ékszíjat akkor mondd el neki, mert akkor biztos nem lesz veszekedés, mert még azt is képtelen lesz felfogni, hogy mit mondtál, akkor agyzsibbasztáson esett át.

A doboz (The Box) - ehhez fogható szemetet még nem láttamA végén a férjnek meg kell ölni a feleségét ( ha a férj nyomta volna meg a gombot, akkor fordítva ), hogy a fiúk ne maradjon vak és süket. Ez a második próba. Nem értem, hogy miért kellett a gyerekkel így elbánni, hogy aztán mindkét szülőt elválasztani tőle. Egyiket börtönbe küldik, amiért a másikat megölte. Egy hatalmas körforgás ez, mert több ilyen doboz létezik. A lényege az egésznek, hogy tesztelik a földön élő "legértelmesebb" fajt, hogy érdemes-e életben hagyni őket vagy esetleg elpusztítani az összeset. 

Az alapötlet jó, de azon kívül semmi pozitívat nem tudok írni róla. TRASH - TRASH - TRASH - TRASH - TRASH - TRASH - TRASH - TRASH - TRASH - TRASH - TRASH - TRASH - TRASH - TRASH - TRASH - TRASH - TRASH - TRASH - TRASH - TRASH - TRASH - TRASH - TRASH.

Jah, meg persze ezeken fellül még mocskoshosszú is, nyújtják, hogy tényleg sok ember esse kómába. Biztos a gyógyszergyártók és a kórházak szponzorálták, hogy megugorjon a betegek száma, hogy még több profitot termeljenek.

Sírva estem majdnem ki a székemből, mert amikor gyűjtöttem ezt a 3 képet, észrevettem pár filmes blogban, hogy 7/10 körül dobta mindenki. Lehet csak nekem nem tetszett vagy én értékelem túl.ságosan le. DE a rendeszerem szerintem minden szint 2 értéket vesz fel, mivel 5 kategórai van és 10es a skála. Így az én szememben ez a film 1/10es vagy 2/10es ( TRASH ) lenne, az viszont legjob esetben is 5 pont különbség. Ízlések és pofonok XD

Megjegyzések