Avatar - kinek kell az IMAX - nézzed gépen

Avatar - kinek kell az IMAX - nézzed gépen
Amikor bejött Magyarországra az AVATAR-őrölet, hogy mindenki rohant megnézni. ÉN a nagy mozikerülő is felkaptam a fejemet,.azóta eltelt több mint fél év és még mindig nem vettem rá magam, hogy megnézzem IMAX-ba, "sima" 3D nem érdekelt, mert akkor megint ott tartunk, hogy nem jön ki az, amiért érdemes megnézni.


Miért is érdemes megnézni?
A látványért.
Akkor gondulkodjunk.
Szeretem én a látványt?
Nem.

Avatar - kinek kell az IMAX - nézzed gépenAlapvetően nem szeretem a múzeumokat, a tájképeket, a panorámaképeket, a szép tájakat. Nem szeretem nézni, nem nyújt akkora örömet, mint ha használom a "szépséget"( a tájat ). Ha tengerparton vagyok, akkor nem azt nézem, hogy milyen szép a naplemente, inkább egy sörrel a kezembe fekszek a matracon és hagyom, hogy a tenger lágy hullámai ringassanak. 

DE visszatérve az eredeti témához: A világ legdigitálisabb, leg3Dsebb vagy a világ legeredetibb ötlete: az AVATAR. Peresze mindez csak, akkor számít, ha nem láttad a Pocahontas-t, rajongsz az új és tömegőrületet kiváltó dolgokért ( filmekért ) és szereted a filmeket 3D-ben nézni

Avatar - kinek kell az IMAX - nézzed gépenNekem meg volt az alapképzésem, már gyerekkoromban láttam a Pocahontas-t. A sztori már akkor is lerágott csont volt, amúgy alapvetően nem volt vele baj. Nem volt túl véres, nem volt túl rasszista, így a gyerekeknek készült film sikeres lett. A mozikerólő magatartásom vezetett oda, hogy csak azér adok ki pénzt, ami megéri. A Becstelen Brigantikat néztem meg utoljára, hosszú - több éves - kihagyás után, féláron a Corvinban. A hangsúly a több éves és a féláron kifejezéseken van. A film tetszett, bárki bármit mondd. Így most is hatalmas kérdés volt, hogy megnézemm-e James Cameron gigantikus pénzből és vadonatúj technikával készült álomvilágát. A döntés az volt, hogy igen, de csak IMAX-ban. Ami, ahogy már említettem nem történt meg, mert az első időszakban még hely se volt, utána is sok ideig rossz helyekre, így hagytam a fenében. 

Avatar - kinek kell az IMAX - nézzed gépenDE meg kellett néznem. Otthon indítottam a gépet és megnéztem az AVATAR-t - persze a rongyrázós IMAX nélkül. Nekem így is teljesen átjött. 2D-ben is átjött. Olyan érzésem volt, mintha egy játék átvezetővideóit nézném. A sztori tényleg ismerős volt és a hódítök, őslakos ellentét is   A tényleges sztori átiratakor nem sok fantázia kellet, mert csak a neveket kellett megváltoztatni és a kort. A hangsúly a látványon volt, de akkor is lehetett volna új történetet írni, most pár millió ide vagy oda, már tényleg nem vágta volna haza budget-et. DE ez csak az én véleményemet. A látvány és az érzések engem is megérintettek és a film végén örültem, hogy nem fizettem értem többet, mint amit ért. A promós DVD-t kölcsön kaptam - szándékosan nem írom a céget, aki ezzel hülyíti a vásárlóit. 

Avatar - kinek kell az IMAX - nézzed gépen
SHIT HAPPENS kategória egy gyönyörű példája, mert nem igazán vagyok biztos benne, hogy mégegyszer nekem erre szükségem van, de ki tudja?

Megjegyzések