Vesztesek bosszúja (The Losers)

Vesztesek bosszúja (The Losers)A napokban megnéztem a filmet. Végig abban a hitben éltem, hogy Javier Bardem játszik a filmben. De ahogy utánnanéztem rá kellett jönnöm, hogy tévedtem, mert ebben a filmben Jeffrey Dean Morgan játszik. Az arcmemóriám remek így nem is akartam hinni a szememnek, amikor megláttam a stáblistát. Mondjuk gyanús volt, hogy Javier Bardem miért játszik egy ilyen "ZS" kategóriás filmben. Ráadásul még a fizetési sapkára is kitérve - hogyan tudták megfizetni az Oscar-díjas színészt? A válasz egyszerűbb, mint gondoltam - nem is fizették meg, mert nem játszott a filmbe. Ritkán hibázok ekkorát, de most ez nagyon szíven ütött, mert Javier Bardem filmjeit imádom.

Vesztesek bosszúja (The Losers)
A film alapvetően egy profi amerikai  kommandós csapatot mutat be bevetés közben. A csapat jól összeszedett a szerep szerint, de a színészek már nem tartoznak az ismertebbek közé és ez a film se röpíti őket közelebb a húsos fazékhoz, vagyis közelebb kerültek hozzá az biztos, DE ezek után még biztos nem játszhatnak olyan szerepeket, amiket szeretnének.

Vesztesek bosszúja (The Losers)A sztori abból indul, hogy egy küldtetés nem úgy végeznek el, ahogy azt kellett volna. Nem akartak ártatlan gyerekeket megölni - így mielőtt a villát lebombáznák megmentik a gyerekeket. Viszont ez semmit sem ért, mert ők is célpontok lettek. Az értük küldött helikoptert a felszállás után egyből kilőtték. Szerencséjükre csak a gyerekek fértek fel, DE így a lelkiismeretük nem maradt tiszta. A dögcédulákat a roncsok közé szórták, hogy így hitessék el, hogy ők is meghaltak. Amit a többség és a "főgonosz" Max is biztosra vett. Max karaktere tipikus amerikai szarkeverő. Mindenkit kihasznál a saját boldogulása érdekében, nem törődve sem emberrel, sem állattal.

Vesztesek bosszúja (The Losers)
"Hőseink" szerencsésen megmenekülonek és új életet kezdenek Bolíviába. Dolgoznak a mielőbbi hazatérés érdekében, de a hamis útlevelek nem az olcsóságukról híresek. Civil munkájuk után a kocsma az a hely, ahol kikapcsolódhatnak és tervezgethetik a hazatérést. A szokásos fordulatot egy ismeretlen, de dögös csajszi jelenti - nem tudok szó nélkül elmenni a formás alakja és az édes pofija mellett, mindig nagyobbat dobbant a szívem, ha benne volt egy-egy jelenetben. Nem a tehetsége az első számú fegyvere, DE HOLLYWOOD-ba ez nem kizáró ok. Sok mindent a szépség pótol. Nem is láttam még drámai filmben főszerepet játszani. Általában jó kis akciókban/sc-fi-kben szerepel, ahol nem sok színészi adottságra van szükséges. ( AVATAR, Star Trek stb. ) Név szerint: Zoe Saldana - még pár kép róla (L):

Vesztesek bosszúja (The Losers)Vesztesek bosszúja (The Losers)

Vesztesek bosszúja (The Losers)

Vesztesek bosszúja (The Losers)A csapatot viszont újra hadba tudja fogni. Igaz nem miattuk teszi, hanem saját maga miatt - milyen meglepő. Általában minden akciófilmben húzódik egy rejtett szál. Jelen esetben a bolíviában megölt drogbáró lányáról van szó. Clay női alapvetően mindig bajt kevertek, néha még a gyilkossági kisérleten is túlléptek. A mostani nő is hasonló adottságokkal bír - nem ismerik, titokzatos és gyönyörű, ami nem baj, DE jó álca. Már nagyban folyik a projekt Max likvidálására, amikor minden kiderül és a felek egymás ellen fordulnak. Végülis sikerült megszökni fördőablakon a bosszúra szomjas lánynak. 

Vesztesek bosszúja (The Losers)
Az ellenségük közös, ezért mégse hajthatja a bosszú - össze kell fogniuk ismét. Már csak lépésre vannak a céltól, DE csapdába kerülnek. Belső ember szabotálta az akciót, Roque - aki mindig is rossz szemmel nézte Clay ténykedését és most is többször halálos fenyegetések után békültek ki. Ez után az elcseszett rajtacsapás után Aisha menti meg a rászedett csapatot és áll bosszút apja gyilkosán - akit Clay ölt meg, DE a bombázás során úgyis életét vesztette volna, ami viszont MAX vezénylet. Így Clay helyett továbbra is MAX az ellenség. A készítők a végén elengedték MAX-et, ami folytatásért kiállt, DE ilyen első rész után csak biztos bukta lehet a következő. Sok kiváló film esett csapdába, amikor felvetődött a trilógia ötlete - remélem itt nem mennek el a végsőkig. 

Vesztesek bosszúja (The Losers)
Szerintem egyszer nézhető volt. Jó poénokból volt elég, DE némelyiket már annyiszor elsütötték az elmúlt pár évben, hogy kicsit sablonosnak találtam már - röhögtem rajta, DE megszokásból. Az akciójelenetek látványosak voltak - mindig robbant vmi és a golyók is csak úgy záporoztak. Ezek után azt tudom mondani: aki röhögni és egy csapat "Rambót" akar látni .- ahogy képtelenek meghalni, akkor mindenképpen érdemes megnézni ezt a SHIT HAPPEN-t.

Vesztesek bosszúja (The Losers)
Ez a jelenet, amiről előbb beszéltem - a kezével kilő pár biztonsági őrt. Az az egyetlen baj, hogy már nagyon sok helyen ellőték ezt a poént. Jól beleillik a filmbe, arról szó sincs - kéznél van egy mesterlövész.

Megjegyzések