Gilbert Grape ( What's Eating Gilbert Grape)

Gilbert Grape ( What's Eating Gilbert Grape)Az előző film után következzen egy újabb Johnny Depp film, még mindig a kezdetekből. Itt már nemcsak az ő játéka fémjelzi a filmet, hanem a fiatal Leonardo Dicaprio is. Volt még egy-két ismerős arc, de ők inkább az alacsonyabb kategóriás filmek sztárjai: Juliette Lewis, John C. Reilly

Gilbert Grape ( What's Eating Gilbert Grape)Az sajnos nem derült ki pontosan, hogy mi a film mondanivalója. Amiben  viszont biztos vagyok, hogy a család összetartás az egész filmet  áthatotta. A nehézségek, a kitaszítottság, a családtagok egymásra  utaltsága és kiszolgáltatottsága ellenére mindig képesek voltak  ugyanúgy szeretni és tisztelni egymást. 

Gilbert Grape ( What's Eating Gilbert Grape)
 Mégsem érzem azt, hogy ez lenne az, amit ez a film ténylegesen sugall. Más szemszögből nézve Gilbert Grape önfeláldozásáról szól. Aki menne,  de nem mehet, mennie kell, mégis maradna. Nincs rossz élete, a lehetőségeihez mérten tökéletes élete van: szerető család, munka, szerető, barátnő. Ő a család feje - ez köti gúsba a terveit. Fogyatékkal élő öccse a mindene: neveli, fürdeti, vigyáz rá, egyedül neki fogad szót - de neki s emindig. Ezek ellenére nem hagyja nyugodni 1 gondolat: vele vagy nélküle. Amikor a saját öccse halálán jár az agya. Maga se tudja, hogy mi történt vele. Elveszti az ítélőképességet. A testvéri szeretet mindent kibír és örök. 

Gilbert Grape ( What's Eating Gilbert Grape)
A film tanulságos, de ennek ellenére is csak egyszer nézhető. A mondanivaló teljes hiánya miatt. Egy tipikus amerikai életkép. Boldogtalan anya ételbe folytja bánatát. Kisváros, ahol minden újdonság azonnal elterjes. A gonosz áruházlánc kivérezteti a keményen küzdő családi vállalkozást. A klisék megvoltak, szenvedés, csalás, csalódás, halál, gyász.

Gilbert Grape ( What's Eating Gilbert Grape)Röviden ennyi. Nem érdemesl több szót. Nem volt rossz film, de többször nem fogom megnézni. Egy tipikus életkép, aminek nem happy end a vége. Aki szeretné nézze, egyszer elviselető többször a kutyának se kell. A Johnny Depp maratont tovább folytatom. Érdemes nyomonkövetni az eddig elkészült filmjeit. Egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni a sokszínűsége mellett. Drámától a háborúkon át a hackerkedésen át egészen a kalózkaptiányig. Minden megtalálható a repertoárban. Jó szórakozást és további kellemes napot.

Idézetek

Arnie: Láng ér a gázhoz....bumm bumm.

Tucker: How's momma?
Gilbert: She's fat.
Tucker: Come on, man. She's not all that big, Gilbert.
Gilbert: What?
Tucker: Listen, I saw a guy at the state fair who was... a little bit bigger.
Gilbert: A little bit bigger?
Tucker: Look, all I'm sayin' is that she's not the biggest I ever seen, okay?
Gilbert: Tucker, she's a whale!
Tucker: Well, take her out for a walk once in a while.
Gilbert: Take her out for a jog!
Arnie: She's a whale! Tucker, she's a whale!
Gilbert: You know what? You're such a big boy.
Arnie: Yeah!
Gilbert: You're such a big boy.
Arnie: I'm a big boy!
Gilbert: You know what? I bet you could do this all by yourself if you really wanted to. Could you do this by yourself?
Arnie: I'm a big boy!
Gilbert: Yeah, you're a big boy. Now take this...
Arnie: Take this.
Gilbert: Wash everything, your towels are there.
Arnie: Okay!
Gilbert: And your robe is there.
Arnie: Okay! The big boy is gonna wash himself!
Becky: I love the sky. It's so limitless.
Gilbert: It is big. It's very big.
Becky: Big doesn't even sum it up, right? That word big is so small.
Gilbert: God, Arnie, you're getting so big. Pretty soon I ain't gonna be able to carry you no more.
Arnie Grape: No, you're getting littler, Gilbert. You're getting littler, you're shrinking! You're shrinking, Gilbert, you're shrinking! Shrinking, shrinking, shrinking!
Gilbert: [climbing of the water tower] It's not going to happen again. This is the last time. Right Arnie?
Arnie: It's the last time.
Gilbert: Okay. Let's go.
Arnie: But I want to go back up there again.

Megjegyzések