Ollókezű Edward ( Edward Scissorhands )

Ollókezű Edward ( Edward Scissorhands )Nem időrendben posztoltam a Johnny Depp maratont. Ezt a filmet már 2 hete megnéztem, de még nem tettem közzé. Épp itt az ideje, hogy megtegyem. Kisgyerekkoromban nem igazán volt tanácsos ehhez hasonló "félelmetes" filmeket nézni, mert általában rossz álmokat eredményeztek. A legdurvább film az ET volt, ami után 2 hétig nehezen tudtam elaludni és akkor se mélyen.

Ollókezű Edward ( Edward Scissorhands )Ollókezű Edward ( Edward Scissorhands )Mai szemmel nézve ezeket a filmeket inkább nevezném viccesnek, mint félelmetesnek. Nem tudom, hogy mi a lényege ennek a filmnek. Szépen keretbe foglalja Edward szenvedését. A történet úgy kezdődik, ahogy végződik - semmit sem tudunk meg, minden homályba boril. Johnny Depp alakítása hibátlan, de ehhez a szerephez nem sok tehetségre volt szüksége - kitette a polcra a forgatás ideje alatt. A sztori HAPPY ENDel kezdődik, ami teljes mértékben érthetetlen - az amcsik ennyire kedvesek lennének? kizárt! Az első hiba után kezdetét veszi a tömeges gyűlölködés. A szeretetre vágyó Edward új családot kap, amit ugyanolyan gyorsan el is veszt. Lightos estimese, ami a csordaszellem tökéletes példája. Ha a csoportnak teccik valami, akkor nagyon tetszik, ha nem tetszik, akkor kezdődik az ördögűzés. 

Összefoglalva: egyszer nézhető, gyerekeknek csak óvatosan adagolva fogyasztható, szeretre méltő, tisztelet, megértés, bűn és bűhődés.

Idézet:

Edward: Kevin, játszunk megint kő, papír, ollót!
Kevin: Áh, most nincs kedvem. Unom már, hogy mindig én nyerek.

Kim Boggs: Hold me.
Edward: I can't. 

Bill: So Edward, did you have a productive day?
Edward: Mrs Monroe showed me where the salon's going to be.
[turns to Peg]
Edward: You could have a cosmetics counter.
Peg Boggs: Oh, wouldn't that be great!
Bill: Great.
Edward: And then she showed me the back room where she took all of her clothes off.
[everyone stares, Kevin snickers]

Ollókezű Edward ( Edward Scissorhands )Officer Allen: Will he be OK, Doc?
Psychologist: The years spent in isolation have not equipped him with the tools necessary to judge right from wrong. He's had no context. He's been completely without guidance. Furthermore, his work - the garden sculptures, hairstyles and so forth - indicate that he's a highly imaginative... uh... character. It seems clear that his awareness of what we call reality is radically underdeveloped.
Officer Allen: But will he be all right out there?
Psychologist: Oh yeah, he'll be fine. 

Edward: Kevin, you wanna play scissors, paper, stone again?
Kevin: No!
Edward: Why not?
Kevin: 'Cause it's boring. I always win!

Megjegyzések

  1. sztem nem egyszer nézhető film, sőt nekem nagyon tetszett. Bármikor megtudnám nézni! Sztem nagyon igaz sajnos, de nagyon szép film. Edward karaktere nagyon megragadott engem.

    A szerencsétlen, esetlen fiú, aki barátokat, népszerűséget, családot szerez magának, de sajnos el is veszti, és egyedül marad.
    Szerintem nagyon átérezhető Edward szenvedése. Tegnap néztem a filmet és az utolsó 10-15 percet végigsírtam, mivel annyira megszerettem Edwardot, hogy rosszul esett, amit tettek vele...

    Nagyon jó film, ajánlom!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése