Párhuzamos univerzumok (Parallel Universes)


Számos, kozmogóniával foglalkozó csillagász, fizikus és matematikus az elmúlt évtizedek során meglepő következtetésekre jutott. A Világegyetem működésének alapjait kutatva feltételezik, hogy amúgy végtelen Univerzumunk mellett más univerzumok is létezhetnek, akár tőlünk milliméterekre is. Mindezt nehéz elképzelnünk, hiszen az is felfoghatatlan számunkra, hogy miként léteznek az általunk ismert négy dimenzión túli ötödik, hatodik, sőt, sokadik dimenziók?
Vajon, csupán a magasság, szélesség, mélység és idő négy dimenziójára született emberi érzékelésünk hagy cserben? Vagy egyszerűen megdöbbentő fantazmagóriáról van szó? A matematika mást mond.
A port.hu rövid leírása: http://port.hu/

A srácok nélkül kezdtem el nézni, de nem jutotam sokáig. Kezdés után 5 perccel le kellett állítanom, mert hívást kaptam, egy sörözést nem illik lemondani. A lényeg az, hogy félbemaradt. Így másnap a lakótársaimnak is végig kellett szenvedniük a maradék 44 percet.

Vicces és egyben szánalmas volt. A tudományról eddig azt hittem, hogy tényeken alapszik. DE a párhuzamos univerzum, a húrok és a nagy bumm, annyira összekuszálódtak hogy szegény tudóskáim szerintem megőrültek a sok sikertelen tétel után. Végiggondolva az egész filmet, sok igazság lapul abban, amit elmondtak. Nem vagyok a témában szakavatott, de mindenképpen pozitívumnak írható le az, hogy a sok blabla bla bla bla bla blablabla után egy kicsit is hiszek abban, amit elmondtak. 

Ha a mi rendszerünk, amire minden egyes elméletünk illeszkedik, minden egyes bizonyítás ugyanazt az eredmény hozza, kivéve a kezdet és vég Semmi magyarázt nincs rá. Nem tudjuk mikor, hol, hogyan végezzük, mégis megtörténik. DE az már felháborító, hogy egy megtörtént eseményre nem találjuk a választ. Van ilyen, de mégis bosszantó. Rengeteg film foglalkozik ezzel a témával. Mármint a párhuzamos univezumokkal: pl Sliders vagy a K-pax, a belső bolygó az egyik Jet Lee, Jason Statham film is, aminek sajnos most nem jut eszembe a neve és lusta is vagy gúglizni. stb

Az emberi leleményesség határtalan tehát nem kizrt hogy a közeljövőben megkapjuk a választ az összes kérdésre. Vagy örölünk neki vagy nem. DE egy biztos, ogy megtudjuk. .Shit happen egy alkotás.

Megjegyzések