I. e. 10 000 (10,000 B.C.)



Röviden annyit, hogy nézhető, kalandos, harcos, csinos, érdekes, szeretem, de csak egyszer. Hosszabban már nem ilyen rózsás a helyzet, de nem is kell aggódni. A film alapvetően jó, a karakterek szerethetők. A sztori egyszerű Super Mario effekt. Győzzünk le sok mindenkit, mutassuk meg, hogy mi vagyunk a tökös gyerekek és a végén mentsük meg a királylányt. Aztán meg éljünk boldogan. Na persze. Szép mese, szép köntösben ... Apocalypto koppintás vagy 2, szerintem. DE ettől függetlenül nézhető. Nekem megint sikerült magam majdnem elsírnom. Mostanság nem igazán bírom az érzelmesebb jeleneteket. Aki szintén hajlamos erre tegyen maga mellé egy két zsepit, biztos, amit biztos.

Mit kell még tudni erről a filmről? A port.hu látogatói szerint 7/10-es, az IMDB szerint 4,9-es. Valamint Metascore: 34/100, 29 from Metacritic.com. Szerintem, ha csak egyszer kell megnézni, akkor a 4,9 és a 7 között van valahol félúton, ha többször, akkor már a 4,9 alatt helyezkedik el. Elsőre minden poén világos, nem nagyon kell gondolkodni semelyik jeleneten sem. Talán ez azért is van így, mert nem egy Eredet bonyolultságú filmről beszélünk.

Camilla Belle - nagyon csinos, de tehetséges is? Ebből a szerepből sok mindent nem lehetett kihozni, hiszen egy elrabolt, fogságban tartott nőt játszott. Igaz, ha kellett harapott, csípett rúgott és nem ijedt meg egy kis fájdalomtól, ha valakin segíteni akart. Nyomokat hagyott, védte a törzsét, menekült és újra csapdába esett, közben azért sikítozott és csúnyán is nézett. Jelentkezzen az a csajszi, aki erre nem képes! (csinos pofik előnyben)



Megjegyzések