Magyar vándor


Sok jó magyar filmet láttam már, DE ez az egyik kedvencem.
Minden van benne történelem, poén, szerethető karakterek, élvezhető dalok. Kritika, a történelem és Magyarország kritikája. Sokkal többet mondd, mint amit elsőre fel lehet fogni. 25 évesen értettem meg igazán, hogy ez nem egy igazi vígjáték.
Mit lehetne kiemelni? Csak felsorolok pár dolgot, amit láthat vagy hallhat majd az, aki megnézi: Korda Gyuri, IV. Béla, Anonymus, 7 vezér, Kumisz, magyar találmányok, magyar királyok, magyar irodalom. 

Hogyan lesz ebből film? Jó kérdés. Kusza felsorolásom nem mutat pontos képet. A Honfoglalástól induló film az egyes korszakokon keresztül mutatja be a magyar népet. A korhoz illő ruhában, a korhoz illő "folklór műsorral" (jelmezek és betétdalok). Egy-egy vezért megszemélyesít egy-egy területet: találmányok, arisztokrácia, irodalom, "alkoholizmus" (alkohol fogyasztás és az azt követő másnap), az emberi hülyeség, a beletörődöttség ...

Vicces és egyben gyászos is egy vígjátékon keresztül megismerni a történelmet. Sok mondánk, legendánk volt mégis így együtt elszomorító, tudom, hogy nem ez volt a cél. Sokat röhögtünk az elején, de az idő múlásával többször horkantunk fel a feleszméléstől, hogy már csak kínunkban röhögünk. Sok helyzetet mutat be a dicsőséges időkből, de sajnos a sikertelenség és kudarc idejéből is van számos példa. Lehet csak utólagos belemagyarázás az egyik legjobb vígjátékba ez a szomorú melankólia, DE most ezt érzem. Voltak jelenetek, ahol könnyesre röhögtem magam, voltak olyanok, ahol meredten néztem a képernyőt és azon gondolkodtam, hogy mi lett volna, ha ...

Magyar vándor

Ezen fölösleges rágódni, inkább nézzétek a filmet, mert érdemes. Nagyon jó betétdalokkal, szereplőkkel. A történet lenyűgöző ( igaz koppintása a történelem könyvünknek XD ). Az egyes karakterek és a szerepük pontosan eltaláltak, van dinamikája. Nincs megállás, pörgős film, sok poénnal.

Szerintem egy jó 8/10-es AWESOME.

Magyar vándor filmzene:  

Magyar vándor egy kicsit máshogy: 



Erre a magyarra is büszkék lehetünk: Berki Krisztián 2012 London Olimpiai bajnoka lólengésben

Megjegyzések