A Madagaszkár pingvinjei (The Penguins of Madagascar)


2014-ben kijött egy számomra nagyon kedves animációs film, a címben szereplő pingvinek több filmben játszottak mellékszerepet - de nem tűntek el a statiszták között - majd kaptak egy saját sorozatot, amelyet több ünnepi kiadás követett végül a csúcsra is feljutottak.


Aki még nem láttam volna a pingvinek tartok egy gyors bemutató:

Kapitány alias Skipper: a csapat esze és főnöke. Az ő döntései határozzák meg a létezést. Határozott, céltudatos, agyafúrt, elnyűhetetlen vezető, hiszen a csapat élén nem csak dirigál, hanem kiveszi a részét a kemény munkából is.

Kowalski: a csapat tudósa, valamit mindig bütyköl. Egy pillanatra sem áll le az agya. Általánosságban elmondható róla, hogy egy őrült zseni, annak minden pozitív és negatív tulajdonságával.

Rico: a karakter szeretni való, annak ellenére, hogy egy pszichopata. Ő a csapat ereje, valamint értékmegőrzője, mert amit nem nyelt le, az nem létezik a világon. Badass karakter, de nagy szíve van.

Közlegény: a csapat újonca, a mostani filmből ismertük meg a csatlakozásának csodába illő történetét. A csapat lelke, a többiek ellenpontja gyengédségével és mérhetetlen szeretetéhségével, kicsit talán naivnak is mondható. Örök álmodozó.

A pingvinek cukisága a mozi középpontja, mert a fő gonosz Dave (polip) elhatározza, hogy megleckézteti a pingvineket, akik miatt a gyerekek és a látogatók elfordultak tőle. Az állatkertek legeldugottabb helyein és legzordabb, szinte élhetetlen körülmények között kellett túlélnie, míg a régi helyét a cuki pingvinek vették át.

A jó fiúkat még egy csapat erősíti a hightech cuccokban arcozó Északi szél, amely teljesen más munkamorállal dolgozik, mint a pingvinek.

A film alapvetően hozza a kötelezőt - vicces, morbid, elragadó, gondolkodtató, pörgős és érzelmes.

Dave először összegyűjti az összes állatkerti pingvint, majd nagy bejelentéssel visszaszolgáltatja őket, de nem a megszokott formában. Ezt a tervet akarja megakadályozni a pingvin csapat és az Északi szél. Sajnos a közös együttműködés eleinte akadozik, ezért nem sikerül megmenteni a pingvineket, helyette inkább csapdába esnek. Egyedül a Közlegény marad szabad, megmenti az Északi szél tagjait és egyedül vág neki a társai megmentésének.

Ahogy szokott lenni mindig a legkisebb királyfi a megmentő, ami itt sincs másképpen, hiszen a Közlegény speciális képessége kell, hogy a rossz visszaforduljon és a két csapat megbékéljen, valamint a rossz elnyerje a büntetését.

Személy szerint nem ilyen bosszúra számítottam, de a stílus népszerűségét az animációs filmekben is kamatoztatni lehet, így nem tehettek más az alkotók sem. Az, hogy nem pont ezt képzeltem a film értékén nem ront, mivel unalmas óráimban ezt is újra és újra meg tudnám nézni, úgy ahogy a sorozatot, igaz volt hiányérzetem pár szereplőt illetően.

Megjegyzések