Taken 3 - Elrabolva 3, akarom mondani ....


Már majdnem a címben dobtam egy kisebb spoilert, amit a bevezetőben se lövök le, mert nem lenne fair. Röviden összefoglalva: ütök, lövök, ölök, kérdezek. A minta megegyezik az előző részekben tapasztaltakkal. Profi munka, egy profitó, ja várj még ez sem igazán jön be. 


A lényeg, hogy megnéztem, de csak 2-3 hónappal később a tervezettnél. Az angol verzió nem vonzott a lehúzó kritika miatt, de azért beszereztem. Akkoriban még Star Trek Voyagert néztem minden szabadidőmben, így nem volt kérdés, hogy csúszni fog.

A napokban megszereztek a magyar verziót, így nekiláttam. Mivel magyarul szólt ezért mellett toltak egy kis 9gag-ez, ami csak javított a minőségen. Így is sikerült rajta elaludnom jó lehet nem hajnalba kellene nekiállni, de csak ekkora tudtam ütemezni.

Az elején kötelező semmilyen felvezető, majd bekövetkezik az esemény, amely megmozgatja a gépezetet és a film forog ahogy írtam profin megoldja a helyzetet, igaz több az áldozata, mint egy földrengésnek, mégis megmenekül, bizonyítékot szerez és rájön az összefüggésre.

Csak a léyegre én figyel, így megtörténhet az is, hogy főhősünket bepalizzák, így a barátai is veszélybe erülnek, igen vannak olyanok, de nem sokan. Nem titok hogy azért fogynak gyorsan, mert nem irodai munkát végeznek.

A keveredés során a rendőrség azt sem tudja, hogy mit? Miért? És ki követte el? A rendőrfőnök végig azt hiszi, hogy nyomon van, de úgy le volt maradva, mint a borravaló. Voltak megérzései, de azok bárkinek lettek volna. 50-50 % esélye volt, a számok vele voltak. De statisztika ide vagy oda, ne igen tudott mit hozzá tenni az ügy megoldásához. Néha szagot fogott, de semmi komoly, teljesítmény egyes leülhet.

Összességében azt kaptam amit vártam: pörgős akciót, kevés párbeszédet, még kevesebb izgalmat, színészügyileg sem voltam megelégedve. Jó közepes időelkúró film. Esélytelen, hogy kényszer nélkül újra megnézném. Max az első részt, de az is csak egyszer nézhető, mert ha ismered a poénokat, onnantól kabaré.

Megjegyzések