Marvel filmek, amikben csalódtam az elmúlt években


Gyakran hallani azt, hogy "a semminél a valami is több", DE azért NA, vannak határok (ugye?). A MARVEL Univerzum elmúlt 2 évéből több olyan filmet (a sorozatokkal most nem foglalkoznék) is ki lehet emelni, amelyikből többet ki lehetett volna hozni - szólalt meg a diplomatikus filmbuzi. Ez a nagy negatívság az első fázis lezárását követő kapkodás és szervezettlenség miatt sok rajongó szívébe beette magát. Hasonlóan, mint a Star Wars esetén, amikor CSAK a pénzfejés a cél. Szerencsére mindkét "frencsájz" a Disney tulajdona, így hol az egyik, hol a másik kap egy-egy jól eltalált alkotást és ezzel lélegzetnyi időt a következő mélytorkozás előtt. Temetés nem lesz, de gyászos napok még várnak ránk, nézőkre/rajongókra.

Nagy kedvenceim hasaltak el, mert valahogy nem azt adták, amire az előző rész után számítani lehetett, illetve bemutatkoztok új arcok is, DE minek?

A következő 5-ös verte ki nálam a biztosítékot igazán:

  1. Fekete Özvegy - 2021. július 8.
  2. Örökkévalók - 2021. november 4.
  3. Doctor Strange az őrület multiverzumában - 2022. május 5.
  4. Thor: Szerelem és mennydörgés - 2022. július 7.
  5. A Hangya és a Darázs: Kvantumánia - 2023. február 16.

Fekete Özvegy

Egynek jó volt, talán. A Covid miatti többszöri halasztás sem tett jót neki, mert CSAK egyre növelte az elvárásokat, amiknek nem felelt meg, mint szuperhős film. 

A karakter korlátozottan tekinthető szuperhősnek, hiszen CSAK egy jól kiképzett gyilkológép. Nikita óta több (Kate, Ava, Anna, Hanna stb.) bérgyilkosnő is feltűnt a mozivásznakon és a tv képernyőkön, akik tudásra és megjelenésre is vetekedtek a Fekete Özveggyel. Nem nagyon volt szükség még egy ilyen filmre, szerintem.

A Family Guy is ezt figurázza ki:

Csalódtam, mert többre számítottam egy olyan filmtől, ami a Végjáték előtt játszódik, mégis ez volt a karakter/színésznő búcsúja.

Örökkévalók


Nem vagyok képregényfogyasztó, így nem ismerem annyira az univerzumot, ezért CSAK részinformációm voltak (megnéztem egy-két magyar és külföldi videót, hogy képbe kerüljek, nem sikerült igazán).

Az alapkoncepció tetszett, viszont eléggé elnagyolt és elkapkodott cselekmény miatt egyszer nézhető lett a film. A karakterek kidolgozására esély sem volt, mert annyian voltak, mint a hangyák (a bosszúállók összeállásáig a többséget már megismerhették a laikusok is, nemcsak a szakértők). Minden bokorban top ligás színészek bujkáltak a 2 bites szerepeikben.

Nem csalódtam, mert nem az újszülöttnek minden újdonság, DE nem is voltam elragadtatva. Voltak jó jelenetek, érdekes és szerethető karakterek, DE sokat akart és keveset markolt a film. 

Doctor Strange az őrület multiverzumában

Az egyik kedvenc karakterem lett az első film után. Sokáig nem tudtam miért, DE aztán rájöttem, hogy Nolan Batman-jét láttam Marvel köntösben, kicsit másként (nyugodtan másold le a házim, de ne legyen pont ugyanolyan). Bosszúállóként is jól szuperált, így megörültem, amikor jött a hír - folytatás következik.

Nagyon vártam, DE akkora pofára esés volt, hogy azt le se tudom írni. Folytatást vártam, igazit és nem egy indokolatlan csomópont filmet, amiből meg tudhatjuk, hogy a multiverzum rossz ... HA nem is rossz, akkor is kiszámíthatatlan.

Pedig minden adott volt a rajongásom megtartásához, DE kivégzett a film. Túl sokat akart egyszerre és megint mellé nyúlt ... 
  • minden alakítását imádom Benedict Cumberbatch-nek, DE itt még ez is kevés volt
  • Wandát a víziója óta még jobban csípem, DE itt már fullba nyomta a kretént
  • Wong for president, DE nem tudta menteni a menthetetlent
  • America Chavez kisasszony meg mindent IS tud, DE minek
Nem zárkózom el a következő részektől sem, DE baromi nagyot kellene dobbantani, hogy visszatérjen a hitem. Lehet nézek egy kis Sherlock-ot vagy egy kis "pengvin"-t, hogy feltöltődjek ;)

Thor: Szerelem és mennydörgés


A széria termelte a filmeket kisebb-nagyobb sikerrel. Volt amelyik viccesebb volt, mint rossz. Volt olyan, amelyik se ilyen, se olyan se volt. Erre most jött a női változat (tudom-tudom, "utánavideóztam" és tényleg van ilyen verzió, miért is ne lenne a multiverzumban?).
  • Chris Hemsworth - hozta a szokásos formáját, tényleg ráöntötték a szerepet, viszont lehet elfogyott a lendület? 
  • Natalie Portman - úgy kib*szt* magát, hogy csak lestem és újra beleszerettem
  • Christian Bale - mindig IS szerelmes voltam a színészi játékába, most se kellett csalódnom, DE eléggé lebutított istenölő lett :(
  • Taika Waititi - többször nyúl bele, mint mellé = most kicsit rezgett a léc. Nem lehet mindent a nyakába varrni, DE íróként és rendezőként is a nevét adta a nézők által leggyengébbre értékelt részhez
Összegezve csalódott voltam, DE itt is megadom a javításra a lehetőséget, mert:
  • van még a karakterekben kraft
  • voltak jó poénok
  • a történet többször is megfogott, aztán "a padlóla le" dobott, DE megbocsájtó emberi lény vagyok

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia

Ahogy Thor, a Hangya is összehozta a nézők szerint, eddigi legrosszabb részét.
  • Paul Rudd - már a mocskos rossz romantikus filmjeit is imádtam, Hangyaként meg Ryan Reynoldsi magasságokban tündököl, viszont ezt a részt semmi sem menthette volna meg
  • Evangeline Lilly - a Lost (és egyéb szerepei óta) fenntartásokkal rajongok érte, DE most még biodíszletnek is kevés volt (az előző részekben legalább igazi partnere volt a Hangyának, most legjobb esetben is nehezék)
  • Michael Douglas - tökéletesen illik hozzá a szerep, DE ma "1-es, leülhet" szintet is nehezen üti meg
  • Michelle Pfeiffer - tipikus titkolózó nő ... HA időben szól, hogy gebasz van, akkor a kiscsaj nem "hekkeli" meg kvantum világot és nincs kalamajka. Igaz, akkor sztori sincs :O
  • Kathryn Newton - nem bír meglenni a seggén, mert túl okosnak hiszi magát = aztán lehet megmenteni a popsiját :D 
A legnagyobb baj az volt, hogy több erőforrást delegáltak a látványba, mint amit meg akartak mutatni ... pont ahogy a Shazam 2 esetén is beesett a sok pénz, aztán pont azt hagyták ki, ami miatt mindenki szerette az első részt. Ott se és itt se tudtam igazán, hogy mi is van. Jött Kang és azt hitte győz, DE lenyomták őket Lang-ék és a kvantum népe ... gyönyörű képekkel elnyújtva, mint a rétestésztát. 

Tetszett, DE nem élveztem. Szórakoztatott, DE nem kötött le.

Összefoglalva

El lettünk kényeztetve az első fázis összeszedett, tervezett, logikusan felépített, kidolgozott, éveket átívelő történeteivel, aztán a sikeren felbuzdulva úgy gondolták, hogy jó lesz nekik ez is ... aztán CSAK annyit mondtak, hogy: NESZTEK! Mi meg esszük az összes "frencsájz" tucat sorozatát és moziját, kiegészítve a tucat rebootokkal. 

Mindenki azt kapja, amit megérdemel és addig nem lesz változás, ameddig a pénztáraknál és a online kasszáknál a részvényesek halják a folyamatos csilingelést. Azt meg figyelmen kívül hagyják, hogy némelyik tehenük elpusztul vagy megbetegszik a folyamatos fejés miatt.

A remény hal meg utoljára, ezért bízok benne, hogy
megfordul az arány és 3 jó filmre jut 1 rossz és nem fordítva ;)


Megjegyzések